fredag 30 november 2012

Frystips?

Hämtning gick bra. Tog 2 Alvedon och var pigg (relativt) till kl 18.30-19. Då gick jag ner för räkning. 2 Alvedon till och jag har nattat barn och tittat på tv och ätit godis. Men nu ska jag sova för natten och hoppas känna mig ännu lite bättre imorgon. Måste plugga och sy lite och så packa i ordning inför söndag. Känner hur peppen är tillbaka. Och 10-15 minusgrader ska det bli oxå..... Gaaaaaah! Klädtips för att inte frysa ihjäl utomhus i 5-6 timmar?



En liten tjänst

Lite bättre idag. Har orkat fixa pyttepyttelite hemma. Nu ska jag strax gå och hämta barnen. Bara det är tungt som fan i mitt tillstånd, så skicka lite friska starka tankar åt mitt håll om ca 7 minuter. Tack



torsdag 29 november 2012

Klagklagklag

Ff apsjuk. Knappt blivit bättre alls under dagen. Så jävla störigt att bara orka ligga. Tog mig samman och duschade bort dagens feberfrossa-svett. Känns lite bättre men långt i från bra. Har jättemycket skolarbete att göra till måndag och massa att göra klart inför marknaden i Årsta på söndag. Så himla typiskt att förkylningen kom tillbaka en vända till (fått tillbaka blåsorna på tungan bla), men jag antar att jag ska vara tacksam att jag var frisk i lördags när jag hade fest * 2. Men ändå. Måste. Bli. Frisk. Nu!



Tråk

Jag är jättetråkig nu för jag har jättetråkigt. Ligger på soffan och mår skit. Helst vill jag städa, sy, pyssla men allt bara snurrar när jag reser mig. Jag får ligga kvar. Åh vad jag vill bli frisk nu. Satans jävla pissförkylning.



onsdag 28 november 2012

Ett barn är inget barn. Nästan

Innan Helge hade vi ingen aning.


Om kärleken, bråken, röran. Tiden som inte finns och famnen som alltid är för liten.

Aldrig skulle jag ångra det fantastiska som är mina två barn. Men i efterhand undrar man lite ibland: vad var det som var jobbigt med ETT barn?

(Innan någon tar illa upp vill hag poängtera att detta såklart i te gäller alla, just in case)

tisdag 27 november 2012

Sytankar

Jag är så sugen på att bara sy o tre dagar i rad nu inför marknaden på söndag. Vill sy fler filtar, kanske några kuddar. Helst ännu fler kläder, men då måste jag fan sälja lite oxå. Måste sälja minst 4-5 plagg för att gå plusminusnoll.

Tyvärr är den här veckan full av massa skolarbete. Visserligen ganska kul, men åh va jag önskar jag kunde jobba bara med Ugglalala just den här veckan...



Glöm inte!


Här kommer jag stå på söndag och sälja Ugglalala-kläder, ugglor och babyfiltar mm.

Bitter mår bättre

Såja. En natts sömn full med galna hostattacker senare känns det ändå okej. Ska sluta deppa över det som inte var och tänka på det som var, i lördags. Och de som faktiskt hörde av sig igår. Fick ett mycket sent sms som jag uppskattade väldigt. Någon jag trodde hade glömt mig, men som kom ihåg.

Nu är det massa skolarbete och Ugglalala på julmarknad i Årsta på söndag. Bara att peppa loss.


måndag 26 november 2012

Bitter födelsedags tjej

Så slutar den mest ospeciella födelsedagen i mitt liv. Jag har ifs mått skit (bakis dag 2) hela dagen men 1 person har ringt och grattat (mamma) och två har försökt men misslyckats (2 bästisar). Ingen mer. Ok. Ca 7 sms och sen ett gäng fb-grattis. Och Johan kom med fin present på morgonen. Men ändå. Fyllde 35. :(




Ok. Min klass sjöng för mig. Det var lite kul. Men det var oxå dagens egentligen uppvaktning förutom Johan och mammas sång. Jag älskar lixom att fylla år. Vill bli upphöjd till skyarna...

Dag 2

Ff bakis efter festen i lördags så jag orkar inte skriva nåt vettigt. Ni får en bild på mig i mitt allra sexigaste tillstånd ist :)



fredag 23 november 2012

Jävla skit

Blev frisk från förkylningen i går. Gick och yogade. Nu har ont i halsen igen. Jävla helvetes skit är allt jag har att säga. Pisspotta. Bajskorvsbajs.



Kalasprepp

Imorgon ska jag ha tårtkalas på dagen för släkten och middag för vänner på kvällen. Jag har lagat en lasagne och gjort grunden till två till. Tårtorna gör jag imorgon och efterrätten till imorgon kväll ska jag fixa ikväll. Jag har varit på systemet och köpt vin och flera av veckans kvällar har gått åt till att fixa med pynt till kalaset. Nu ska jag kolla vad som behövs köpas i papper/plast väg, sen kila till en skönhetssalong och få mina ögonbryn plockade. Jag tänkte även färga håret innan 14 imorgon men vi får se hur det böir med det. Vårt hem är gaaaaalet skitigt, så det måste hinnas med oxå. Japp. Det blir hämtmat till middag ikväll, helt klart.
Idag är jag sunkig så jag tog inget kort. Men:


Outfit från igår.

torsdag 22 november 2012

Jobben. Jobbet. Jobba.

Jag längtar efter att börja jobba. Missförstå mig inte, jag älskar att plugga! Men när jag läser Eleine blogginlägg om sitt jobb känner jag bara ååååå jag vill ett sånt jobb! Om 2 1/2 år är jag klar med utbildningen. Då vill jag ha ett roligt, stimulerande, kreativt jobb som innefattar kommunikation, föreläsningar, seminarier, workshops, utbildning. Där jag är bakom rodret. Hoppas hoppas.

Å andra kan mycket hända på drygt 2 år. Jag kan mycket väl tänka mig att kombinera föreläsningar mm och mitt företag Ugglalala. Jag har tyger så jag skulle kunna sy och sälja för att försörja mig, men kunderna saknas just nu. Måste hitta dem. Ska stå på två (förhoppningsvis 3) marknader i december. Hoppas då sälja slut det mesta. Både för att tjäna pengar men mest bara för att kunna sy nytt.


Fel men rätt

Ibland tänker jag ut en kombo kläder som känns bra i teorin, men inte lika bra i praktiken. Igår blev det så. Jag vet inte varför. Kanske för att jag allmänt deppig igår.


Är nog stressad.

Höhö

Ibland skrattar jag åt mina egna skämt.



onsdag 21 november 2012

Fejkade bloggfraser

Alltså förlåt. Men alla som börjar sin bloggar med "Hej raringar!", "Hej vänner", "Hej <3"; på riktigt?!?!? Jag tycker det så konstigt. Och känns så fejk. Inte är alla bloggläsare deras vänner? Deras gulligullvänner? Jag tycker det är så uppenbart ytligt och fejk, men ändå är de just dessa som älskas för de är "så snälla och vanliga". Jag har inget emot dessa bloggare personligen vill jag poängtera, bara deras sliskiga förhållningssätt till sina läsare. Ingen tror väl på riktigt att de känner att alla deras läsare är deras "raringar"? Eller? Tycker de faktiskt så?

Vad vet jag. Gonatt.



tisdag 20 november 2012

Summering

Magen är ff mysko. Men jag verkar inte vara sjuk... (Pepparpeppar!!) Dagen gick åt att läsa, sy, sy om, knyta trådar och fixa storlekslappar. Nu på kvällen har jag pysslat lite inför mitt f-dagskalas. Ska bli kul med lite "hemmafest"/middag i goda vänners lag.

Nu ligger jag och försöker bota en huvudvärk i soffan. Det funkar inte. Går och sover snart tror jag.

Eftersläntraren

Men alltså min mage. Mår urmysko. Får faaaan inte bli magsjuk. Har legat och vilat en stund nu men måste sätta igång att sy lite nu. Har mkt att förbereda inför marknaderna i december. Ska bli sjukt kul att komma ut med Ugglalala-kläderna. Har varit alltför lite sånt sista tiden. En outfit från i fredags slänger jag in oxå. Är lite på efterkälken med dem.


Dessutom måste jag plugga. Läst en timme nu på morgonen. Fortfarande ett BERG av texter kvar att läsa...

Dagarna går så fort

Jag blir galen. Hinner inte allt jag vill. UnderbaraClara skriver om bra tips för att jobba hemifrån. De flesta gör jag redan, och resten är svåra att applicera på pluggadet när det bara är en dag här och där. Men det är bra tips för den som just satt igång eget!

söndag 18 november 2012

Vernissage outfit

Min kompis Ami är en mycket talangfull konstnär och ställer just nu ut här i Stockholm på Galleri Anna Thulin på Gävlegatan 10. Gå förbi och titta (och KÖP om du har råd, det har inte jag till min stora sorg), vettja!


Kolla in Amis hemsida oxå, www.aminorda.se

lördag 17 november 2012

En smidig resa och en liten dröm

Min mamma jobbade som flygvärdinna när jag var liten. Allt om det kräver nästan ett eget inlägg, för mamma jobbade när det verkligen var ett glamöst och lyxig jobb. Hursomhaver så innebar detta att vi, trost brist på stora rikedomar, reste mycket i min barndom. Med flyg alltså. Dessutom har jag en pappa som älskar att köra bil, så ner till Skåne åkte vi bil varje sommar.
När jag var tonåring hade jag typ aldrig åkt tåg i Sverige! Denna exotiska upplevelse var för något alldeles speciellt. Och är det fortfarande!


Jag älskar tåg. Älskar att man kan gå omkring och gå på toa som på ett flyg men har utsikten som från bilen. Bästa kombon tycker jag. Jag vill åka mycket tåg framöver. Hoppas jag blir en populär retorikkonsult som får åka Sverige runt och föreläsa om konsten att tala, berätta och kommunisera.
E och jag åkte tåg till Norrköping igår. Resan gick hur bra som helst. Den är visserligen ganska kort. Men ändå. Mysig.

fredag 16 november 2012

Färgklicka

Behövde piggas upp i går. Så jag drog på mig massa färg. Funkar nästan varje gång.


Lägg märke till hur jag färgmatchar med mitt barn. Mycket medvetet. Not.

torsdag 15 november 2012

Ni ser igenom mig

Igår tog jag kort på en toalett. Blixten fick min klänning att bli genomskinlig.




Och som vanligt, häxögon. Klänning är fö ny från HM. Älskar färgen.

Vart e klaget?

Ett tag var bloggen en ventil för klag för mig. Få ur mig frustration och ledsenhet. Nu förtiden använder jag mig av en helt annan plats för detta. En plats där allt klag är tillåtet. Där alla peppar och hyllar varann när det behövs eller för minsta lilla. En plats där inga pekpinnar tillåts och att säga "jävla skitunge" inte missförstås. Det är en stängd, hemlig plats. En liten grupp av föräldrar som möts i cyberrymden och tröstar, skrattar, svär och lajkar varandras inlägg tills vi får ont i tummen.
Alla är olika och några av mina bästa och finaste och härligaste vänner behöver inte den här platsen. Alla har sitt sätt att gå igenom småbarnsåren. Jag gör det med mina nya cyberrymden-vänner hand i hand. Nu vet jag inte hur jag skulle klara mig utan dem.
Därför är det inte så mycket klag här längre. Plus att jag mår lite bättre. Som ni vet :)

måndag 12 november 2012

Ursh vilken dag

Morgonen började det hemska mailet från min vän om hennes son. På föreläsningen på fm ringde sen min mamma och sa att de nu åker till vetrinären med våran katt Fia, 20 år. Jag fick henne när jag var 14 år men hon har bott med min mamma och hennes man sen jag flyttade hemifrån. Hon har varit frisk hela sitt långa kattliv och haft ett bra liv. Men idag kl 14.00 fick hon somna in. Hon hade svagt hjärta främst hade hon svåra andningssvårigheter.




Ursh. Nu ska jag gå och hämta mina barn och krama om dem och sen hem och leka med våra katter.

Ps. Den här bilden tog jag innan allt hände.

Livets grymhet

Jag fick just veta att min kompis i London yngsta son, 9 månader, har fått leukemi... Jag kan inte ens föreställa mig hur de mår nu. Jag vill bara åka till Usa där han behandlas och krama min vän...



söndag 11 november 2012

Lördag. Från bebis till sprit.

Den här bilden förklarar gårdagen. Snosade fina lilla bebisen lilla Ru och umgicks med hans familj. Mys.



Sen stassa jag upp mig och gick hem till en klasskompis och drack drinkar. Slibbiga och goda. Skitkulkväll med sanning & konka. Men när vi skulle gå ut vände det för mig. Alla var typ 12 år och musiken sög. Jag drog hem.

Ja. Jag är 250 år.

lördag 10 november 2012

Godmorgon kl 7

Idag är det min tur att gå upp med barnen. IOM att Helge vaknade 5 igår hade jag stålsatt mig. Så vaknar barnen kl 7! Hallelelulja!!

Idag ska jag få träffa min lilla brorson för första gången och längtar så! Tyvärr är jag lite förkyld ff så pusskalaset får vänta. Får nöja mig med att titta och säga "aaaawwwwww"!




fredag 9 november 2012

Fredag

Lite piggare tog jag mig till skolan idag. Jag älskar ju skolan.


Onödig info for you;
Har fruktansvärda blåsor på tungan som jag försökt huskura hela kvällen utan lyckat resultat. Imorgon köper jag nåt från Apoteket jag blev tipsad om men nu inte minns namnet på. Jag kan varken prata eller äta ordentligt. Utom glass. Det var kallt och skönt på blåsorna.
Annars då? JO JUST FASIKEN - JAG BLEV JU FASTER IGEN I FREDAGS!!! Imorgon ska vi få träffat knyttet! Hurra!!

Te för 3?

Ett fint pr-utskick (mitt livs andra, den första hann jag inte hämta ut i affären innan kupongen gick ut) med te fick jag för ett tag sen, men det har inte kommit så väl till pass som just idag när jag legat i soffan och tyckt synd om mig själv hela dagen. Förkyld och eländig.


Elsie tyckte paketet var så fint och jag håller med. Kändes om julafton :)




Tre sorter innehöll dem. Jag dricker egentligen inte svart te, men chai-teet har jag slurpat hela dagen idag och det var supergott. De andra får Johan och kanske Joanna en var utav?! :)


torsdag 8 november 2012

Dass




Idag är jag dassig. Lika dassig som de här bilderna hohoho...(pappahumor?). Hoppas jag mår bättre imorgon. Vill gå till skolan, juh!

Blogga eller inte blogga, det är den ständiga frågan.

Jag älskar min blogg.
Jag älskar att ni som läser finns, att ni kommer in här och läser då och då. Men jag måste erkänna att jag känner mig... lite oense med mig själv.

Jag vet inte om bloggen är något medium jag behöver längre.

Jag har bloggat i 6 år, lite drygt. Under den tiden har jag gått från singel till sambo, preggo till nybliven mamma, deppig till peppig. Jag har gått från copywriterdrömmar till retorikstudier, från kläd intresserad till kläd-depprimerad och tillbaka igen. Och bloggen har funnit där, som en dagbok, en börda, en kreativ plats, en social plats, ett tvång, en inspiration. Nu när mitt klädintresse är tillbaka tycker jag om att dokumentera mina outfits, precis som bloggen var skapad för den 11 september 2006. Men att få in allt det andra, det känns ibland lite... tomt.

Så. Jag funderar. Vad gillar jag med bloggen? Vad ger den mig? Vad är det jag inte gillar? Vad är det som skaver?
Jag gillar era kommentarer. Jag vet, det märks inte, eftersom det alltid tar mig 100 år att svara. Men det gör jag. Sen är det inte så många, men jag älskar de jag får.
Jag gillar att kunna gå tillbaka och kolla vad jag hade på mig förra veckan, förra året eller januari 2007. Jag kan inspireras av mig själv och påminnas om plagg eller kombos jag glömt.
Bloggen har gett mig flera fantastiska vänner, båda IRL och över nätet. Jag har även fått enormt stöd och pepp och tröst i olika situationer

Vad är det då som skaver? Jag vet inte. Jag får såna här tankar då och då. Är det bristen på läsare och kommentarer? Är det bristen på uppmärksamhet som får mig att känna att min bloggning är... tom? Men har jag inte alltid sagt att jag bloggar för mig själv? Gör jag verkligen det om jag saknar feedbacken så mycket? Och är det verkligen där som skon klämmer? Jag vet inte.

Ibland kan jag känna att jag inte är lika privat och ärlig som jag skulle vilja vara. Att det kanske är det som gör att jag känner att bloggen känns lite tom ibland. Men jag kan inte riktigt vara så privat och ärlig som jag vill. Eftersom jag både vet vilka som läser och inte vet vilka som läser. Hänger ni med?

Så jag vet inte. Jag vet inte vad problemet är eller om det ens existerar ett problem. Känner du/ni igen er, om ni bloggar, kan ni få den här känslan ibland? Att man bara vill lägga av, men inte riktigt vet varför och om det är det som är lösningen. 

Och behöver jag bloggen idag, som jag gjorde förr? Fyller den samma behov nu som då?

Hur som haver. Det är nåt som skaver. Tills jag hittat den lilla stenen som orsaker detta fortsätter jag. Så får vi se vad som händer. För hur man än vrider och vänder på det här, så älskar jag min blogg.


onsdag 7 november 2012

Och ja.

Självklart är även jag lättad och glad över valresultatet.


(Är det okej att peta in hur jävla snygg han är?!)

Hej häxan. Hej förkylning.

Så här såg jag ut igår. Idag känner jag assunkig. Ont i halsen, trött, snurrig, ingen matlust, allmänt blä... Imorgon är det inga lektioner så jag ska vara hemma och ta hand om mig själv så jag inte blir sjukare. Men nu ligger jag nyss hemkommen från skolan i soffan och vilar och önskar innerligt att nån annan kunde hämta barnen på dagis....


Och häxögonen jag får av blixten. Scary!

tisdag 6 november 2012

Min son och musiken

Helge älskar "song 2" av Blur. Han vill gärna hålla mobilen när den spelas. Idag råkade han trycka fram nån slags radioplaylist. Och jag återupptäckte en gammal favorit;


Hittade en ny;


Och påmindes om hur sjukt bra de här är;




Djur

Gårdagens outfit. Suddig och stelt. Och lite djuriskt.





måndag 5 november 2012

En söndag och lite måndag

Efter en god natts sömn, en brakfrukost och en minishoppingrunda kom vi hem till barnen. Svärföräldrarna åkte. Söndagen fortsätta med ett å annat gnäll och tjafs men var ändå okej. Vi lekte och dansade. Åt middag och flamsade. Bråkade lite, blev sams.


(Söndags outfit. Gissa vilken tröja som är min favorit just ny?)

Nu är det måndag och jag står intill en bil jag inte kan öppna och väntar på mamma som har andra nyckeln. Kommer bli sen till föreläsningen. F*n.

söndag 4 november 2012

Fin i fem minuter. Typ.







Efter ett skönt bad satte jag på mig en favvoklänning jag inte kommit i tidigare och Johan och jag gick till en skön pub och åt middag och pratade. Så mysigt. Sen hem, av med allt och kröp ner i hotellsängen. Sherlock Holmes gjorde mig sällskap då Johan somnade på studs :)

lördag 3 november 2012

Nattinatt




Inatt sover vi på hotell efter en tuff vecka. Vi dricker öl och äter chips. Inget Lchf-ande ikväll. Over and out.

torsdag 1 november 2012

Dagens softa outfit. På en toa.





Xtal, hemtenta, ugglalalafotografering, dagisevakuering, hotellnatt...

Okej. Paniken i mig har gjort det lite svårt att blogga sista veckan. Jag hade xtal igår, det gick ok. Inte bra, men ok. Jag gick över tiden och det förstörde mina chanser till ett VG. Idag måste jag skriva klart en hemtenta som ska in på söndag kl 23.59. Men jag har lixom lite ont om tid till dess. Imorgon måste jag sitta och lyssna på en annan grupps tal hela dagen och dessutom skriva en 4 sidor lång respons om en utav dem. Dessutom ska barnens dagis tillfälligt flytta i 6 månader pga renovering (har ni hört det förut?). På lördags morgon ska jag ut till min mamma i Nacka och ha Ugglalala-fotografering mellan 10.30-ca 12 med ca 10 barn. Det ska såklart bli skitkul, men shit vad jag har mycket att rodda med den här veckan. Efter fotograferingen ska jag och Johan åka och ta in på hotell över natten och försöka sova gott och länge, äta middag i lugn och ro och umgås "som man och kvinna" "eftersom vi inte bara är mamma och pappa" (här försöker jag med mina länka vara rolig och ironisk, detta kommer säkert inte gå fram så jag skriver det här ifall någon undrar vad fan jag menar). På söndag är det Yoga och sen ska tenta in kl 23.59 till min lärare. Så ni förstår. Paniken. Idag.
GAAAAAAAAAAH
Så inget mer blogg. Bara plugg.