måndag 31 augusti 2009

Ännu en filt...


70 spänn på Myrornas.
Då kan man inte låta bli.
Den måste bara med hem.
...
Orange.
Kan det vara jordens skönaste färg?

Ett stycke himmelrike...


På paketet står hur man kan baka sina egna havre & himmelrike-kakor. Med de glömde skriva att de blir 1 miljard gånger godare när man gör det själv. Helt galet. Jag får orgasm av dem. Jag skämtar inte. Nästan iallafall... Kan ha hjälpt att jag skippade russinen. Har aldrig förstått hypen med russin...


Grattis Helena. Du får smaka imorgon :)

Badrum 2.0


Jag håller på att fixa vårt badum, har köpt fin kakeldekor på Lagerhaus och nytt duschdraperi. Det blir så satans fint. Visar mera bilder när jag är klar. Den röda dekoren tog tyvärr slut halvägs och att ta sig till Stureplan (där butiken ligger) igen (med vagn) är inget jag ser framemot. Dessutom var jag tvungen att vänta med ena sidan för igår kom Johans syster och hennes händige kille hit och hjälpte oss att sätta upp skötbordet (Min rygg hurrar! Det blev så bra!) och köksfläkten! Betongväggar och kakel borrar man inte i med en liten vanlig borr inte.

BVC-toaletten

Idag var det läkarbesök hos BVC. Hon väger som hon ska och firade detta med att kissa ner vågen. Sen gick vi till Babyproffsen och köpte en 'mobilarm'. På vägen hem slank vi in på Myrornas och jag hittade en helt underbar filt (bild kommer). Ja. Elsie sov visseligen hela vägen från BVC och hem. Det är svårt att hålla sig vaken i mysmiljön i sjalen. Sen har hon varit vaken, vi har lekt och ätit, i några timmar och nu sover hon gott i vagnen. Och jag har bakat kakor (bild kommer på detta oxå, såklart). Hurra för mig!

söndag 30 augusti 2009

Min nya bästis

Se upp vänner. Ni har konkurrens. Min nya bästis är min fina Elsie. Den senaste veckan känns det som vår kontakt kommit till en helt ny nivå. Svårt att förklara. Men nu tittar hon på mig, pratar med mig, på ett helt annat sätt. Ett närmare, djupare, intimare sätt... Eller är det jag som kommit i kapp henne? Jag vet inte. Hon verkar så klok. Jag känner mig inte hälften så vis som hon.

Hon vet något. Något som vi vuxna inte vet. Det vet jag.

Klädd för Kamprad



Örhängen: Indiska
Kofta: Lindex
Linne: HM
Kjol: Indiska
Tjats: Lindex



Vill ha.

Härliga Uni på Skånegatan har fantastiska kläder och prylar till barn. Något av detta sköna i velour vill jag köpa till Elsie. Och så något chockrosa till. Ja. Du hörde rätt. Även jag kan klä min dotter i rosa. Om det är något orange, brunt eller gult till.

Nu åker jag till Ikea. Smell you later.

lördag 29 augusti 2009

Lördagkvälls kläder

Klänning/Tajts: Lindex
Skarf: HM
Skor: Dinsko

En natt att minnas

En annan Donna.

Gissa vilken donna som sov som en vuxen inatt?? Hon åt och somnade kl 19.30 för att vakna vid 23, få mat och somna om. Nästa gång hon vaknade var klockan 06.20! Mamma var mycket tacksam. En nästan 'vanlig' natt. Hennes förkylning är på bättringsvägen (men tyvärr inte Johans, den har gått från halsen till nästan och nu till hostningar). Vi har använt oss av 'näsfrida' en pryl som delar upp föräldrar i två läger; HURRA! och FY FAN! Vi tillhör HURRA! Elsie gråter visseligen medan vi suger ut snoret ur hennes näsa, men efteråt är hon glad och snorfri.

Idag ska vi ut till mormor och äta middag med familj och släkt. Ska bli roligt. Får se om Johan orkar följa med. Han ser lite hängig och ynklig ut.

fredag 28 augusti 2009

Nu blir det fredagsmys

Fredagsfin

Det här ska bli min fotoplats. Bra ljus. Bra vägg. Men denna gång tog Johan kortet och med blixt då därför blev det en liten ful kant runt mig. Ska undvikas i fortsättningen. Stakars Johan, jag bara klagar på hans fotografering, fel ljus, fel skärpa, fel framing, fel på modellen... fast det sistnämda kan ju inte han hjälpa. Och det är oftast det som är problemet.

All new idag. Nya jeanstajts från Monki, ny topp från HM, nya örhängen från JC. Låter som jag är svinrik. Helt fel. Bara shopoholic.

torsdag 27 augusti 2009

Dagens prick

Elsie sov sött i vagnen medan jag promenerade till Slussen och hem igen. Hon har fått nya lakarn oxå. Blåblommiga 70tals lakarna. I love.


Solglasögon: Monki (splitternya)
Sjal: Metervara från Ohlssons tyger
Top: HM
Kofta: Lindex
Kjol: (omsydd klänning) HM
Tajts: Indiska
Skor: Converse
Väska: Svenskt Tenn

Nintendo, kräftor och långväga vänner

I söndags kväll hade vi min och min brors barndoms vän Max på besök. Han och hans fru fick en dotter i april och detta var första gången de var isär mer än ett dygn. En välbehövlig paus från varann och det var klokt tycker jag. Jag älskar Johan och vill vara med honom så mycket som möjligt, men att vara ifrån varann är både skönt och nyttigt ibland. Så får man längta lite! Kloka vänner bjuder man på kräftor och västerbottenpaj. Och så lillebror förstås.

Elsie fick vara med, fast i lite tråkig höjdnivå. Ser framemot att kunna sätta henne vid bordet!

Men hon var ganska nöjd där nere. Här ser hon koncentrerad ut. Det beror på att hon laddar för en rejäl bajsomgång som kladdade ner babysittern, hennes kläder och hennes mamma.

Innan jag blev nerkladdad hann jag samla vuxen poäng genom att baka västerbottenpaj. Det var enkelt och mycket gott. Observera mitt mycket naturliga leende.

Efter maten spelade vi gamla Nintendo-spel, ni vet, Super Mario, Ice climber, Space invader mfl. Härliga tider. Se så koncentrerade vi alla är. Tom jag med en liten halvsovande Elsie i famnen.

Det var en mycket trevlig avslutning på förra veckan.

onsdag 26 augusti 2009

Sent svar på frågorna

Miss Muffin sa...

* Hur gick det till när du skulle börja amma på BB? Hjälper de en? Bevakar den en? Vad händer helt enkelt.

Jag misstänker att det lite olika beroende på vilken slags förlossning man har. Efter att jag var sydd och krystat ut moderkakan (ca 2 timmar efter födsel) fick jag äntligen lägga Elsie vid bröstet. De hjälpte till att lägga henne rätt och såg till att hon tog bröstet men inte så mycket mer. Vi låg på eftervård på Södra BB och där hjälpte barnmorskorna till med amningen. En del la Elsie som hon skulle ligga, tog tag i bröstet och körde in det i munnen på henne, och frågade knappt om det var ok. Nu var det det för mig, men jag vet andra som inte känner sig så bekväma med det. Då ska man nog hojta högt innan de börjar. Hela tiden på BB så ringde vi på klockan varje gång vi skulle amma, för att vara säkra på att hon och jag gjorde rätt. Jag var rätt uppskrämd av historier om barn som lär sig fel från början och sen aldrig kan lära om sig. (Det visade sig vara hur fel som helst fick jag veta när jag började gå på Amningcentrum ett par veckor senare. Små bebisar är jätteduktig och kan lära om sig!) Jag fick små blåsor och därför fick jag gummittutan, som jag inte gillade. Men det kan vara bra att ha för att skona bröstvårtorna i början, men då hade jag velat veta att jag ammade rätt utan den! Generellt tror jag att man kan få massor av bra hjälp på BB med amningen, handgripligen och information. Får man det inte av en, så får man fråga en annan :)


* Känner du dig återhämtad fysiskt? Eller är du trött i kroppen (kanske svårt att säga när man inte får sova ordentligt iofs... min värsta grej med att ha bebis snart: inte få sova. inte bra för mitt humör. inte bra alls)?

Sådär. Har liiite ont där jag blev sydd ibland. Och kan fortfarande inte bajsa som vanligt. Gör ont som 17. Rumpkompisarna försvann och kom tillbaka... Så nja. Sömnen är faktiskt inte så farligt. Man vänjer sig. Konstigt nog.


* Hur upplevde din kille förlossningen och mottagandet och allting på BB?

Han upplevde förlossningen som mycket naturligare och härligare än vad han hade trott. Han trodde tex att han inte skulle våga (han är lite rädd för blod) klippa navelsträngen, men det tyckte han kändes helt rätt och inte alls läskigt när han väl var där. Dessutom hälsar han att kaffet var gott :)


* Är hela lägenheten färdig nu? (i så fall: herre gud vad imponerande! vi är färdiga nu, bara måla lilla trappan också, efter ett års tragglande med renovering)

Nej, tyvärr. Vi har lite smått kvar plus att hallen är omålad. Dessutom har vi inte alla möbler på plats och har därför inte satt upp nåt på väggarna. Men renoveringsmässigt är vi snart där!

sofie s sa...

jag är riktigt nyfiken på hur nya lyan ser ut alltså :) sen vill jag tacka för en väldigt trevlig blogg!

Tack fina du. Jag ska lägga upp lite bilder på hur det ser ut nu. Och sen när det är klart kommer ännu fler!
Sofia sa...

Hej! Först vill jag tacka för en himlans bra blogg. Så skönt att nån "vågar" säga hur det verkligen är att ha en liten bebis och att bli förälder för första gången. Att det kan vara jobbigt och att man kan må sissodär emellanåt. Själv är jag gravid i 5:e månaden med vårt första barn och jag har en fråga om detta med relationen med pappan efter att barnet är här. Alltså; hur tappar man inte bort varandra i sömnlösa nätter, skrik och allmänt kaos? Hur behåller man den braiga relation man har trots att man har blivit tre? Har du/ni några tips? De tas tacksamt emot =)

Tack! Det känns härligt med all den fina feedbacken jag får från er ang det jag skriver om. Skönt att veta att man inte är ensam lixom. Angående relationen som nybilvna föräldrar så tror jag att detta är en av de svåraste sakerna med att bli föräldrer. Jag och min kärlek jobbar på det, men det är inte helt lätt. Jag tror dock att det viktiga är att man inte går och surar över saker (vem som får sova mest, plocka mest, vem som får mest egentid osv) utan att man säger till när man känner att nåt känns fel eller orättvist. Det kanske känns larvigt att påpeka att man skulle vilja sova 2 timmar eller vara för sig själv ett tag eller bara slippa nån syssla hemma som känns orättvis. Men inget är för smått eller dumt om det känns dåligt. Ofta räcker det att vädra sina känslor så känns det bättre. Och om man pratar om det på en gång så är risken mindre att storbråk bryter ut. Småtjafs är bättre än storbråk. Och efter varje tjafs/bråk måste man pussas och kramas, även om man kanske inte vill först. Sen när man står där med armarna runt varann så känner man hur skönt det är och vill knappt släppa. Iaf ibland :)
Några bättre tips än så har jag inte just nu. Vi jobbar själva på det.
Jo. En annan sak. Att drömma och planera framtiden. Typ en resa, sommarhus, ( i vårt fall) sitt bröllop, ommöblering hemma, en fest eller nåt annat kul. Det gör att relationen inte bara känns som bajsblöjor och sömnlösa nätter.
Stina sa...

Hejsan, tack för en bra och ärlig blogg! Här kommer några frågor från mig:

- Vad du har för planer efter mammaledigheten?

Jag vet inte. Det är lite läskigt. Jag måste verkligen gå igenom mig själv. Ett tag var jag säker på att jag ville bli copywriter. Nu vet jag inte om det är rätt väg... Jag har ingen aning just nu faktiskt. Men det känns ok. Läbbigt. Men ok.


- Hur många barn vill du helst ha?

Åh. Om jag får vill jag gärna ha 3-4. Det vore kul.


- Planerar ni att gifta er?

JA! Nu gärna. Men det får bli när vi har råd...

Många kramar från en trogen läsare

wow. I love russinnet.se

Åh. Har hittat till russinnet.se och blitt kär. Så mycket fina saker! De här sakerna åker direkt upp på min önskelista. November (=födelsedag) är inte så långt borta :)

Mysigt bäddset!

Barnfiltar (man kan inte ha för många)!

...mera bäddset, både för barn och vuxna...
... ännu mera bäddset; barnsäng (återvunnet tyg)

Krokar!
Fin!

Mormors plädar är så underbara.
Här finns flera stycken i olika färger.
Jag vill ha alla. Typ.

Men hallå. Hur söt får man bli?

Mera. Ge mig mera mormors plädar!
Eller en kudde i 'mormorpläd'-tyg :)

Kusin vitamin hängde och slängde uti en gardin.



I söndags kom mina kusiner och min moster på besök. Kusinerna hade inte träffat Elsie så det vart en fotosession såklart. Första mötet måste förevigas! Elsie fick ett set med 'plastporslin' och ett litet mysigt goselamm. Jag fick ett halsband (som syns nedan). En rättvis fördelning tycker jag :)

Andreas flörtar med Elsie. Hon verkar se nåt spännande bakom honom...

Johanna kör 'över-axeln-greppet'. Mycket populärt.

Men oj, så trött man blir av besök när man är en liten dutt.

tisdag 25 augusti 2009

Sigge den dumdristige

När Lelle var här förra veckan hände något jätteobehagligt. Han hade öppnat ett av våra vädringsfönster lite för mycket och plötsligt när jag kommer in för att hämta Sigge för att han inte ska störa Lelle i arbetet i köket så ser jag att han står på fönsterbleket. På utsidan. 7 våningar upp. Jag får totalpanik och börjar gråta. Jag kan nästan inte tänka. Elsie satt i babysittern och jag stängde in Orvar i sovrummet. Lelle såg min panik och börjar locka in Sigge med mätstickan. Jag kunde inte titta utan gömde mig i vardagsrummet med Elsie. Efter nån minut ser jag Sigge komma rusande och ska fånga mätstickan som Lelle busar med. Den lättnaden... Jag pussade och kramade på Sigge så länge, så länge... Min lilla Sigge. Dumma korkade modiga Sigge. Tänk om han hade... Hur vände han på en yta på 10 cm? Vad hade hänt om... Ursh. Nej. Det går inte att tänka på. Min fina lilla Sigge.

Men han är olydig som 17. Han vet tex att han inte får ligga inne bland lakarn och handdukarna. Men igår kväll var han försvunnen och gissar vart jag hittade honom?



Snorigt här

Elsie är förkyld. Hon snorar och snörvlar och det är väldans synd om den lilla damen. Hon har dessutom två gånger idag raketspytt upp mjölken. En gång i min säng och nästa gång i sin babysitter medan jag duschade. Jag tror att det är för att hon hostar till när hon råkar sätta sitt saliv i halsen. Hon har börjat dregla ganska mycket. BVC tjejen sa att det kan vara förkylningen, eller så är det bara så att är en tidig dreglare. Hon som haver så är hon trött stakars liten. Och snorig. Så jag har på mig kläder som kan snoras och spys ner idag. Just in case.

Men igår var jag fin.



Halsbandet har jag fått av min moster, kjolen är från GinaTricot och linnet från ellos.se

Steg 2



Nu är (nästan allt ) kakel på plats.
Nu är det bara fogen som fattas (och 20 st till som ska hämtas och sättas upp i efm)!

måndag 24 augusti 2009

Höga krav


Jag var hemma hos min fina vän Cecilia och hennes familj häromdagen. Någon gång under besöket fastnade denna lilla klisterlapp på min fot och jag kom mig aldrig för att ta bort den. Så flera timmar senare när jag var hemma tittade jag ner på min fot och såg att jag fortfarande var kravmärkt. Det kändes bra.

Sömnlös på Söder

Inatt har vi sovit dålig, alla tre tror jag. Elsie har snorat och haft sig. Satt salivet i halsen och hostat och hållt på. Läbbigt att lyssna på. Omöjligt att somna till. Nu har hon iaf fått lite koksaltlösning i näsan och snorat ut det mesta. Och somnat om. Och jag LOVADE mig själv att somna om med henne. Vad gör jag? Inte sover iaf, det jag meddela... (sorterar tvätt, äter frukost, tömmer kattlådan, bloggar, lägger upp bilder på FB...)

Föresten. Jag hade min fantastiska skolfröken klänning på mig i lördags, men fick ingen bra bild. Så här ser klänningen ut iaf, men den är finare på än bilden visar...



Söndags sysselsättning



Igår övade vi lite Elsies nacke. Hon är visseligen ganska stark, men eftersom hon ligger så sällan på mage tänkte jag att hon behövde lite extra träning. Det gick sådär. Hon tyckte det var för mysigt att ligga på sidan och filosofera så det blev inga höjdarlyft.

Och det svarta i bild. En liten Orvar som ville vara med och leka. Fina GubbenOrvar.

Renovering som fortsätter

Så här ser vårt kök ut just nu.
Vår handyman Lelle har fixat väggen så den är plan och fin.
Idag kommer han och sätter kakel. Imorgon fogar han.
Sen är det i princip klart!

Observera nya 50tals handtagen, sprutlakerade dörrar och diskmaskinen!

fredag 21 augusti 2009

Fredagmys (utan chips)


Marcus och jag föddes med 24 timmar mellanrum. Våra mammor möttes på BB och har varit vänner sen dess. Så det var stor fotosession när vi träffades hemma hos Marcus mamma i eftermiddags med våra barn. Det är dock svårt att få ett bra kort på 5 personer. Alltid är det någon som ser lite knasig ut. På detta kort är det den annars så söta Troy, 5 år, som ser lite tokig ut. Hans pappa Marcus och lillebror Isak, 3,5 år, ser söta ut och Elsie njöt av uppmärksamheten och tittade in i kameran. Jag tittar in i en annan kamera och ser nästan överdrivet glad ut. Vi hade tre kameror som blixtrade mot medan vi satt där, min mammas, Marcus mamma och Marcus sambo. Så det gällde att ta fram Hollywoodleendet och smila för glatta livet. Och det gör jag så gärna i sånt här trevligt sällskap.


torsdag 20 augusti 2009

Vinden har vänt

Vet ni. Nu har det vänt.

Sen några dagar tillbaka.

Nu kan jag ärligt säga att det är fantastiskt att få vara Mamma till Elsie. Det har det väl alltid varit, men jag har inte kunnat njuta. Nu gör jag det. Nu har vinden vänt, stormen mojnat eller vad man vill kalla det. Nu är det kul att vara Mamma.

Och du, glöm inte att fråga om det är nåt. Jag svarar imorgon tänkte jag.

onsdag 19 augusti 2009

Presenter och besök

Idag fick vi paket med posten, fina Anneli och hennes Paul har skickat presenter ända från Nottingham! Elsie fick det här superfina skorna (JAG ÄLSKAR DEM! Görs de i min storlek?) och jag fick massa härliga masker och bad/dusch cremer (som jag ÄLSKAR). Det är så fint när en vän verkligen känner en :) Jag och Johan fick ett paket tillsammans oxå, men det har jag inte öppnat eftersom Johan är i Norge.


Sen kom mormor som längtat så mycket efter Elsie (hon har inte träffat henne sen hon var 2 veckor och då de drog ner till Skåne strax därefter) att hon kom förbi oss direkt från Skåne, innan hon åkte hem till sig! Elsie mår bra hos mormor, även om hon på denna bild ser lite skeptisk ut...


Efter att mormor gått somnade Elsie i sin säng och jag på soffan, men det vart upp och hoppa för oss båda en stund senare (jag väckte henne förstås inte, hon vaknade av sig själv) då min gode vän Petter kom för att träffa Elsie. Det är inte så ofta killar är så naturliga och bra med små bebisar som Petter är. Jag vart riktigt impad. Och se så söta de är!


Nu har hon ätit och somnat och jag ska lägga mig i soffan och läsa nya Elle och Damernas.
F*ck va mysigt.